Klíma karbantartás, klíma tisztítás

Klíma karbantartás, klíma tisztítás

Klíma karbantartás, klíma tisztítás

Díjaink:

A megfelelő karbantartással elkerülhetőek a betegségek!

A szakszerűen karbantartott és megfelelő szűrőkkel ellátott légkondícionálók az allergiások számára segítséget is jelenthetnek a tisztított, szűrt levegővel!

A klímák által esetlegesen előidézett betegségek között legismertebb az úgynevezett légionárius tüdőgyulladás, amit a pangó langyos vízben megtelepedett és elszaporodott Legionella baktériumok válthatnak ki.

Mi a légiós betegség?

Több, mint kétszáz ember fertőződött meg a központi klíma berendezésben található baktériummal egy 1976-os philadelphiai légiós nagygyűlésen, és közülük harmincnégyen bele is haltak a betegségbe. Innen kapta nevét, és ekkortól számítják hivatalosan a Legionella baktérium létezését. Az elmúlt harminc évben számos alfaját és típusát mutatták ki e baktériumtörzsnek: a Legionella természetes vizekben is megtalálható, és szinte minden vizes
rendszerben jelen van. Kisebb mennyiségben nem jelent veszélyt, viszont 20-40 fokos „pangó” vízben elszaporodhat, és permetként a levegőbe jutva, onnan belélegezve komoly megbetegedést okozhat. Mint tudjuk, a klíma a levegőből a beltéri egységen át juttatja a szabadba az ún. „kondenz vizet ?A fertőzés nehezen felismerhető, a kevésbé súlyos Pontiac-láz influenzaszerű tünetekkel jár, és néhány nap alatt spontán gyógyul.

Klíma tisztítás

Csak a karbantartás véd!

A szakszerűen telepített és előírásszerűen karbantartott klímáknál minimális a Legionella fertőzés veszélye. Alapvető, hogy legalább a hűtési idény kezdete előtt, de ha készülékünkkel fűteni is fogunk, fűtési idény előtt is célszerű a karbantartás és ezzel egyidejűleg a klíma gombátlanítása. Ez azt jelenti,hogy tisztító-, öblítőszerekkel és speciális gombaölő spray-vel kezelik a légtechnikai rendszereket. A különböző baktériumok a hosszabb üzemszünetek alatt szaporodhatnak el igazán, a gépek bekapcsolása után pedig a levegőbe juthatnak. Telepítéskor fontos, hogy a csepegő kondenzvíz rendesen el legyen vezetve, és véletlenül se maradhasson pangó víz a rendszerben, mert a Legionella leginkább langyos vízben szaporodik. Sajnos
még becsült adatok sincsenek arra vonatkozóan, hogy a vásárlók, üzemeltetők közül hányan végzik el az előírt karbantartásokat, de a tapasztalatok szerint az olcsó, otthonra vásárolt gépekre az emberek sajnálják az évi pár ezer forintos karbantartási díjat, ami nemcsak az esetleges fertőzéseket akadályozza meg, hanem biztonságos, energiatakarékosabb üzemelést is biztosít. Továbbá a rendszeres karbantartással időben felfedezhetőek az esetleges problémák, például gázhiány, cserélendő alkatrész… Így nem akkor kell kapkodni annak kijavításával, mikor nagy szükség lenne klímaberendezésünk megbízható működésére.

A lakásokban leggyakrabban használt split klímáknál a Legionella baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben ill. a beltéri egységünkben telepedhet meg. Itt tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helység levegőjét használják és „forgatják”, kintről nem kerülhetnek bele szennyező anyagok –
az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe. „Kicsi az esélye, hogy a klíma – eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől – önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a
levegő minőségét is javíthatják. Már léteznek olyan split berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helység szabályozottan történő levegőellátását is.

Minőség megfizethető árakon.

Keressen minket az Ön számára
legjobb klíma megoldásért!

Telefon: 06-20-2613639

Email: info@lnagroup.eu

klima-budapest.eu

Forgalmazott klíma márkák

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Fisher klíma

Panasonic klíma

Fujitsu klíma

Gree klíma

Cascade klíma

A klímaszerelés menete

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Új klíma előnyei

A légkondícionáló története

Légkondi szerelés Budapest és Pest Megye területén

Klíma akciók

Akciós klímák      Klíma tisztítás

Klíma szereléssel együtt

Summary
Article Name
Klíma tisztítás, klíma karbantartás
Description
A megfelelő klíma karbantartással elkerülhetőek a betegségek! A szakszerűen karbantartott és megfelelő szűrőkkel ellátott légkondícionálók az allergiások számára segítséget is jelenthetnek a tisztított, szűrt levegővel!