Klímaszerelés

Klímaszerelés

A split klíma berendezések általában egy kültéri és egy vagy több beltéri egységből állnak, melyeket a szerelés során kalorikusan és elektromosan is össze kell kötni egymással. Ezt a munkát szakképzett, kék kártyával rendelkező  klímaszerelőnek kell ahhoz elvégezni, hogy a berendezés a klímaszerelés során ne károsodjon és tökéletesen működjön.

A klímaszerelés folyamataLegelőször ki kell jelölni a kül- és beltéri egység leendő helyét, lehetőségszerint minél közelebb helyezve el őket egymáshoz, így a csövek akadály nélkül vezethetik a gázt köztük. Következő lépés a vezetékek és csövek helyének kialakítása, valamint a falakon átmenő furatok kialakítása. A csövek kábelcsatornában is vezethetők, de falba is véshetők, ha lehetőség vagy anyagi keret van rá. Bár utóbbi költségesebb eljárás és nagyobb bontási munkával jár, de így a csövek és kábelek teljesen eltüntethetők a szem elől a klimatizált helyiségben. Természetesen helyére kerül a kültéri egységet tartó konzol is. Helyére kerül a beltéri és kültéri egység is, majd sor kerül a csövek és kábelek összekötésére. Ezután egy speciális feladat, a klíma és a csőrendszer vákuumozása, valamint a  hűtőközeggel való feltöltése következik. Manapság a kültéri egység legtöbb esetben (ha nem használt), már tartalmazza a hűtőközeget, ami egy rövidebb távolság áthidalására elég. De ha nagyobb csőhosszak vannak, több, mint valószínű, hogy még gázzal után kell tölteni a rendszert.

Következő lépés a kültéri és beltéri egység elektromos összekötése, valamint a hálózatba történő bekötése. Ezután már az új klímaberendezés bekapcsolható, működését nyomásmérő műszerekkel kell ellenőrizni, hogy a működés nagy terhelés esetén is megfelelő legyen.

Klíma szerelési alapdíjunk: 70.000,- Ft + ÁFA

Az alapdíj tartalmazza a klímaberendezés helyszínre szállítását, a kültéri egység maximum 4 m magasságban történő konzolra való felhelyezését, a kültéri egységtől számított maximum 3 m távolságban a beltéri egység felszerelését (legfeljebb egy faláttöréssel), a klíma beüzemelését, a klímaszereléshez felhasznált anyagokat (konzol, rézcső, szerelési anyagok), a klíma beüzemelését, a távszabályozó működésének bemutatását. 3 m távolságon túl 7.000,- Ft + ÁFA /méter a további szerelési díj.

Klímaszerelés

 

A klímaszerelés speciális esetei: klíma leszerelés, klíma áthelyezés

A klímaberendezés leszerelését csak szakemberrel végeztesse el, nehogy a szakszerűtlen hűtőkör megbontás károsítsa klímáját. Ezáltal megkímélheti magát további kellemetlenségektől. Klíma kültéri egység leszerelésnél az a legfontosabb dolog, hogy a hűtőközeg ne szökjön el a leszerelés és áthelyezés közben. Valamint, hogy az áthelyezés során további költségek nélkül vissza lehessen szerelni a kültéri egységet. Leszereléskor üzemi próbát kell tartani, megvizsgálva, hogy a klímaberendezés valóban működőképes-e. Visszaszereléskor a klíma karbantartása is megtörténik, az ár ezt is tartalmazza.

Keressen minket az Ön számára legjobb klíma megoldásért!

Telefon: 06-20-2613639

Email: info@lnagroup.eu

Várjuk megkeresését!

10 legjobb klíma fűtésre

Tudnivalók klíma vásárlás előtt

LNA Group klímaszerelés

Fűtésre ajánlott klímák

Klímaszerelés Kistarcsa

Klímaszerelés Fót

Klímaszerelés Dunakeszi

Klímaszerelés     Klíma tisztítás

Klíma szereléssel együtt

https://klimaaruda.hu/termekcimke/allergia_ellen_szuro

https://klimaaruda.hu/termekcimke/design-klima

https://klimaaruda.hu/termekcimke/wifi-s-klima https://klima-budapest.eu/polar-klima/

Summary
Article Name
A klímaszerelés folyamata
Description
Klímaszerelés A split klíma berendezések általában egy kültéri és egy vagy több beltéri egységből állnak, melyeket a szerelés során kalorikusan és elektromosan is össze kell kötni egymással. Ezt a munkát szakképzett, kék kártyával rendelkező  klímaszerelőnek kell ahhoz elvégezni, hogy a berendezés a klímaszerelés során ne károsodjon és tökéletesen működjön. A klímaszerelés folyamata